vrijdag 27 september 2013

Life lessons

Hey iedereen,

Alweer een weekje verder. Het was een moeilijke week voor mij op het werk. Niet alle kinderen doen het supergoed en dus moeten de ouders ingelicht worden en dat zorgt soms voor moeilijke situaties.

Het was een week vol twijfels, of ik het wel aankan deze job. Of ik wel goed genoeg ben om op deze school les te geven en zo verder. Ik heb niet altijd zoveel zelfvertrouwen. Aan de unief dacht ik altijd dat ik niet slim genoeg was en gewoon door de mazen van het net geglipt was. Ik heb vaak het gevoel dat ik totaal niet weet waar ik mee bezig ben. Vooral hier. Alles is zo anders...



Ik heb gelukkig wel lieve collega's hier ook, die me steunen en die weten wat het is om onder zo'n grote druk te werken en hoe je moet omgaan met die moeilijke ouders.



Vandaag heb ik een moeilijk gesprek gehad met een van de ouders, maar het ging wel goed. Ik heb weer eventjes rust gevonden nu. Ik moet gewoon blijven geloven in mezelf en blijven werken en dan komt hopelijk alles wel in orde. Ik zal sowieso veel geleerd hebben dit jaar.



Brechtje is gelukkig en dat doet me veel plezier. Hij is terug aan het voetballen en hij is zelf the captain van zijn teampje. Volgend weekend is er ook een loopwedstrijd waar Brecht en zijn collega's aan deelnemen.









Vrijdagen zijn altijd erg leuk, maar de weekends zijn soms een beetje eenzaam. Dan doet iedereen hier zo wat zijn eigen ding en dan mis ik onze zaterdag avonden uit met de vriendjes of onze zondagen met familie wel. Gelukkig hebben we elkaar nog. Elke dag opnieuw ben ik dankbaar dat ik mijn lieve prins heb. Die me doet lachen als het nodig is en die me steunt door dik en dun. Ons sprookje telt vele avonturen met spanning, hilariteit, verdriet, maar vooral veel tederheid... en hopelijk een happy ending.


Tot volgende week lieve lezertjes! Deze week zijn de fotootjes aan jullie opgedragen. We missen jullie!










vrijdag 20 september 2013

Work hard, play hard

Hey iedereen,

Alweer een drukke week voorbij! De tijd vliegt hier, het lijkt wel vijf minuten geleden sinds ik mijn vorige blogje schreef.

Vrijdagavond was er het feestje van de school. Het was leuk gedaan, eerst was er een huldiging van de stichters van de school. 1 van de aanwezigen was 102 jaar oud. Het was ongelooflijk. Daarna begon de receptie, en in plaats van iedereen naar dezelfde plaats te sturen hadden ze een soort metroplannetje gemaakt met haltes en verschillende lijnen. Op de grond overal in het gebouw kon je de lijnen volgen en op elke halte waren er lekkere hapjes. Rond negen uur hadden we het wel gezien. Mijn collega heeft mij toen terug naar huis gebracht en toen ben ik nog uit geweest met Brechtjes collega's. We hebben gedanst en het was super! We zijn naar de Ivy Inn geweest. Daar kan je zowel binnen dansen als buiten op het terras babbelen, dus ik heb gedanst terwijl Brechtje aan het babbelen was. Voor iedereen wat wils dus.

De dag nadien hebben we gewinkeld ter voorbereiding van onze barbecue. Eten kopen voor dertig man is geen lachertje en natuurlijk hebben we veeel te veel gekocht. De barbecue zelf was een succes. Iedereen heeft zich goed geamuseerd en het was echt gezellig. Onze buren, Peter, de jongen die ons in het begin zoveel geholpen heeft en de mensen waarvan we ons vorig appartementje huurden waren allen aanwezig. Daarbij ook nog eens al Brechts collega's, met partner en kindjes. Vele mensen kenden elkaar nog niet en er werd in vele talen gesproken. Het was plezant om te zien.

Na het harde feesten moest er natuurlijk ook hard gewerkt worden deze week. De kinderen hebben hun eerste toetsje gekregen en niet iedereen bracht het er even goed vanaf. Ik ben dus eigenlijk de hele week bezig geweest om stuk voor stuk met de leerlingen die het niet goed deden samen te zitten om te zien waar hun problemen lagen. Gisterenavond was er dan weer back to school night, deel 2. Het viel goed mee, ik had vorige week al eens geoefend en de meeste ouders waren enthousiast en knikten goeddunkend na mijn hele uitleg. Het grappige was wel dat na mijn laatste sessie met de ouders er nog een sessie was met andere leerkrachten en in het midden daarvan ging het brandalarm af. Iedereen naar buiten dus, en dat was meteen ook het einde van Back to school night. In onze school zijn er elke maand geplande brandoefeningen. Maar daarbij is het systeem dan nog eens heel gevoelig en bij het minste stofje gaat het af. Mensen mogen dan niet meer naar binnen tot de brandweer het hele gebouw doorzocht heeft. Bij een oefening is dat niet nodig. Dat hebben we vanmorgen gedaan. Het enige wat daar gebeurt is dat iedereen verzameld wordt op het sportveld en dat iedereen geteld wordt. De kinderen zijn enorm gedrild en op tien minuten waren we allemaal buiten en weer binnen, al bleef er van de les niet superveel meer over.

Dit weekend houden we het voorlopig rustig. We bekijken wel wat we gaan doen. Ik laat het jullie volgende week weten. Ik heb in mijn vorige blogje nog wat fotootjes toegevoegd van de Flag Ceremony dus veel plezier ermee!

Groetjes en tot volgende week!

vrijdag 13 september 2013

What a week!

Hallo lieve bloggertjes,

Tijd voor een update!

Het was me wel een drukke week zeg. Vorig weekend ben ik met een collega naar de winkel geweest om allerlei spulletjes voor ons huisje. Een douchegordijn, nachtlampjes, een nieuw dekbed, matjes voor de badkamer en nog veel meer. Twee en een half uur hebben we in de winkel rondgedoold. Ik was gewoon bekaf.

Zondag zijn we samen een nieuwe fiets gaan kopen voor Brechtje. We zijn nu allebei supermobiel en super snel. Allez, de fiets kan snel gaan, met veel vitessen, ik ben nog steeds geen Christine Froome...

De lessen vlogen voorbij deze week en voor ik het wist was het al donderdag. Gisterenavond was er back to school night deel 1. Dan komen de ouders van de leerlingen naar school. Ze komen in uw klas zitten en dan moet je uitleg geven over wat je hun kinderen gaat leren, hoe je dat gaat doen en hoe je gaat punten geven en hoe je ze gaat begeleiden. Ik was natuurlijk een beetje zenuwachtig, maar het ging heel vlot. Je krijgt maar tien minuutjes dus je moet proberen veel te vertellen in een korte tijd. Ik heb het wel goed gedaan denk ik. Volgende week deel 2.

Vandaag was het dan de Flag Ceremony, een mis en dan Green and White day. In de Flag Ceremony moest iedereen die in een ander land geboren is of wiens ouders in een ander land geboren zijn de vlag van zijn land naar voor brengen. Het was in een grote zaal waar alle leerlingen, leerkrachten, oud-leerlingen en oud-leerkrachten verzameld waren. Er waren 54 landen die in alfabethische orde werden afgeroepen. Dan moest je langs het gangpad naar voor stappen en daar je vlag afgeven en dan werd die in een soort houder gezet. Ik was alleen voor Belgie. Ik was al een beetje zenuwachtig dat ik de vlag zou laten vallen of zoiets, maar gelukkig ging alles vlot.



Daarna was er een mis. En dan Green and White day. Dat is hier een traditie op school. De schoolkleuren zijn groen en wit. Iedereen op school is ingedeeld in die twee groepen. Ofwel ben je bij de White Team ofwel bij de Green Team. Dan op Green and White Day wordt er op het voetbalveld een estafetterace gedaan tussen elk jaar. Dus eerst de kleutertjes, die moeten het veld overlopen 1 voor 1. Dan de grotere, die moeten bijvoorbeeld een band rollen over het veld, en zo gaat dat voort tot het aan de Seniors is, de laatstejaars, die moesten naar een kegel lopen, hun hoofd op de kegel plaatsen en dan drie rondjes draaien en dan terug lopen. De laatste wedstrijd was voor de leerkrachten. Ik was bij het White team. De stand was 40 - 50 voor Green, en toen kondigde de directrice aan dat deze ronde 10 punten waard was. De druk was dus hoog, als we wonnen konden we gelijkspelen. De race was een tennisbal op een lepel heen en weer brengen. Jammer genoeg zijn we verloren. Mijn stem ben ik ook verloren. Ik heb heel veel gejuigd en ons team aangemoedigd... "Go White!" maar het heeft niet kunnen baten. Wel veel plezier gehad vandaag!

Vanavond is er een cocktailparty op school, ter ere van de vijftigste verjaardag van de school.

Zondag geven we een housewarming barbecue. Brecht wou het klein houden, maar dat zei hij ook over ons huwelijk... dus hij zou mij al beter moeten kennen ondertussen he. Er komen ongeveer 30 mensen! Spannend niet? Hopelijk hebben we een beetje goed weer.

Ik houd jullie op de hoogte van onze verdere avonturen.

Tot binnenkort!

vrijdag 6 september 2013

Think, Lead, Change

Beste bloggertjes,

Oef, we hebben de eerste week overleefd. Ik ben er doodmoe van! Het was een drukke maar fijne week. De lessen gingen redelijk goed. Ik hou vooral van mijn Geometry Honors Class. Die zijn zo gemotiveerd en enthousiast. het is echt aanstekelijk.

De andere twee klassen zijn ook wel leuk, maar het is nog een beetje zoeken daar hoe ik het best met hun en met het boek te werk ga. 

Ook laten ze ons niet gerust met vergaderingen. Het is ongelooflijk hoe vaak deze mensen vergaderen. Elke maandag, woensdag en vrijdag is er van 8u - 8u15 's morgens een meeting met alle leerkrachten en leerlingen van de upperschool. Daar spreekt het hoofd van de leerlingenraad en de directrice eerst een woordje van aanmoediging enzo en dan mag iedereen die iets aan te kondigen heeft dat komen zeggen. Bijvoorbeeld vandaag gaat het schooltennisteam meedoen aan een interscholen wedstrijd en de leerlingen kwamen dat melden zodat we voor hen konden supporteren.

De dag is hier verdeeld in 7 lesuren. 2 in de voormiddag, dan is er speeltijd, dan 3 tot aan de lunch en dan nog twee lesuren na de lunch. Alleen het laatste lesuur worden meestal geen lessen gelegd. Dus om twee uur kwart is het academische deel van de school gedaan. Daarna kunnen de leerlingen sporten, toneel spelen, zingen, naar een club gaan. Er zijn clubs voor vanalles en nog wat, de leerlingen moeten in samenwerking met 1 begeleidende leerkracht, die er hoofdzakelijk is voor toezicht de club draaiende houden. Dat kan een club zijn voor public speeking, peer leadership, grafisch ontwerpen, fotografie,...

Voor de leerkrachten is er om de twee weken woensdag vergadering met de hele upperschool en dan is er om de twee weken vakvergadering met de wiskundigen en dan zijn er nog vergaderingen met de nieuwe leerkrachten. 

Het is wel een positieve sfeer om in te werken. Er is heel veel te doen en ik ben echt blij dat ik maar een part-time heb. Maar iedereen is erg gemotiveerd. Iedere vakgroep heeft een soort bureau. Vlakbij dat bureau zijn alle klassen waar de leerkrachten van die vakgroep lesgeven. Bijvoorbeeld voor wiskunde delen we het bureau met vijf wiskunde leerkrachten van het eerste tot zesde middelbaar. Ik heb hele lieve collega's. Susan is een Vietnamese, die hier wel geboren is en ook net dit jaar begonnen is op de school. Tao, is een Chinese en is heel grappig. Chip Cash is de vakverantwoordelijke en dan Karen is een vrouw van Zuid-Afrika die elf jaar geleden naar hier gekomen is en ze is heel lief. 

We zitten dus allemaal in ons bureautje tenzij we les hebben. Het is een leuke plaats om te werken. Het bureautje is heel gezellig. 

Het motto van de school i think, lead, change.

Na school vandaag was er een drink in 1 van de lokale pubs, Daarna ben ik naar Brechts werk gegaan en hebben we met zijn collega's nog gebabbeld en zijn we iets gaan eten.

Alweer een gerslaagde week achter de rug!

Groetjes en tot binnenkort!

maandag 2 september 2013

Home is wherever I'm with you...

Hallo lieve bloggertjes,

Het is zover, we zijn verhuisd! Goodbye Halseystreet, hello Ewingstreet. Zaterdag een hele dag gewerkt om alles in te pakken en ons vorige appartementje proper achter te laten en gisteren alles mooi geschikt zoals we het wouden in onze nieuwe stek.

Het is een hele klus geweest, kuisen is zoals jullie weten niet ons sterkste punt, maar met ons tweetjes hebben we het toch pico bello gekregen! Een collega van Brecht is met zijn auto naar ons vorig huisje gereden om alles op te pikken en twee straten verder weer af te zetten. Ver zijn we niet gegaan, maar je moet toch alles inpakken en weer uitpakken. Het is verbazingwekkend hoeveel rommel iemand in slechts zes weken kan verzamelen. We kwamen hier toe met twee grote koffers en een kleine trolley. Nu zat de auto propvol met extra dingen die we ondertussen nog gekocht hadden. Brecht en ik zijn met onze fiets achter gereden.

Ondertussen hebben we het hier ook al weer mooi en huislijk ingekleed met veel fotootjes van jullie allemaal. Onze buren lijken erg vriendelijk, een jong koppel die er net een maand geleden zijn ingetrokken. We delen deze woning met hen. Wij hebben de eerste verdieping en zij het gelijkvloers. Ze hebben een gigantische hond die Luna heet. Het is een tam beest maar echt groot. het lijkt wel een halve pony.


Gisterenavond hebben we al onze eerste gast mogen verwelkomen. Brecht zijn loopmaatje Roberto is komen eten, we hebben nogmaals de lekkere gevulde portobello's gemaakt en het was een hit! Roberto had ook een grote chocoladetaart mee, mmm. Nu staat deze hier in de frigo en ik moet zeggen het is moeilijk te weerstaan, ze lijkt me te roepen... you know you want it... Ik probeer me sterk te houden maar zoveel chocolade is toch wel heel verleidelijk. Ik zal ze morgen maar meegeven naar Brecht zijn werk.


We hebben hier toch wel opmerkelijk meer plaats dan in ons vorige stulpje. Er is ook meer licht dus dat geeft meteen een veel beter gevoel. De living is groot en ons sofabed staat al klaar voor als er iemand wil komen logeren. Onze slaapkamer bevat een kingsize bed en Brecht wist me te vertellen dat hij nog nooit zo goed had geslapen. Hij is in de wolken... "Ik merkte niet eens dat jij er ook nog in lag!' riep hij dolenthousiast, ik weet niet of ik blij moet zijn of triest bij het horen van zoveel vreugde.


Ons badkamertje heeft een bad/douche, alleen het douchegordijn moeten we nog aanschaffen. De keuken is gezellig en gerieflijk ingericht, niet zo modern, maar al het keukengerei is aanwezig. We zijn erg tevreden.




In de living staat een bureautje speciaal voor mij. Hier zal ik vele uren aan werken, want morgen is het hier de eerste schooldag! Ik ben een beetje zenuwachtig maar het komt allemaal goed, hopelijk! Morgen is het nog niet echt les alleen introductie, dus woensdag vliegen we er dan echt in...


Ik houd jullie op de hoogte. Aan alle leerkrachten onder ons, ik hoop dat jullie een fijne start hebben gehad en dat de kindjes braaf en enthousiast mogen zijn. Lieve groetjes en tot snel!