vrijdag 6 september 2013

Think, Lead, Change

Beste bloggertjes,

Oef, we hebben de eerste week overleefd. Ik ben er doodmoe van! Het was een drukke maar fijne week. De lessen gingen redelijk goed. Ik hou vooral van mijn Geometry Honors Class. Die zijn zo gemotiveerd en enthousiast. het is echt aanstekelijk.

De andere twee klassen zijn ook wel leuk, maar het is nog een beetje zoeken daar hoe ik het best met hun en met het boek te werk ga. 

Ook laten ze ons niet gerust met vergaderingen. Het is ongelooflijk hoe vaak deze mensen vergaderen. Elke maandag, woensdag en vrijdag is er van 8u - 8u15 's morgens een meeting met alle leerkrachten en leerlingen van de upperschool. Daar spreekt het hoofd van de leerlingenraad en de directrice eerst een woordje van aanmoediging enzo en dan mag iedereen die iets aan te kondigen heeft dat komen zeggen. Bijvoorbeeld vandaag gaat het schooltennisteam meedoen aan een interscholen wedstrijd en de leerlingen kwamen dat melden zodat we voor hen konden supporteren.

De dag is hier verdeeld in 7 lesuren. 2 in de voormiddag, dan is er speeltijd, dan 3 tot aan de lunch en dan nog twee lesuren na de lunch. Alleen het laatste lesuur worden meestal geen lessen gelegd. Dus om twee uur kwart is het academische deel van de school gedaan. Daarna kunnen de leerlingen sporten, toneel spelen, zingen, naar een club gaan. Er zijn clubs voor vanalles en nog wat, de leerlingen moeten in samenwerking met 1 begeleidende leerkracht, die er hoofdzakelijk is voor toezicht de club draaiende houden. Dat kan een club zijn voor public speeking, peer leadership, grafisch ontwerpen, fotografie,...

Voor de leerkrachten is er om de twee weken woensdag vergadering met de hele upperschool en dan is er om de twee weken vakvergadering met de wiskundigen en dan zijn er nog vergaderingen met de nieuwe leerkrachten. 

Het is wel een positieve sfeer om in te werken. Er is heel veel te doen en ik ben echt blij dat ik maar een part-time heb. Maar iedereen is erg gemotiveerd. Iedere vakgroep heeft een soort bureau. Vlakbij dat bureau zijn alle klassen waar de leerkrachten van die vakgroep lesgeven. Bijvoorbeeld voor wiskunde delen we het bureau met vijf wiskunde leerkrachten van het eerste tot zesde middelbaar. Ik heb hele lieve collega's. Susan is een Vietnamese, die hier wel geboren is en ook net dit jaar begonnen is op de school. Tao, is een Chinese en is heel grappig. Chip Cash is de vakverantwoordelijke en dan Karen is een vrouw van Zuid-Afrika die elf jaar geleden naar hier gekomen is en ze is heel lief. 

We zitten dus allemaal in ons bureautje tenzij we les hebben. Het is een leuke plaats om te werken. Het bureautje is heel gezellig. 

Het motto van de school i think, lead, change.

Na school vandaag was er een drink in 1 van de lokale pubs, Daarna ben ik naar Brechts werk gegaan en hebben we met zijn collega's nog gebabbeld en zijn we iets gaan eten.

Alweer een gerslaagde week achter de rug!

Groetjes en tot binnenkort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten