maandag 18 november 2013

Birthday fun...

Birthday week

Deze week stond alles een beetje in teken van mijn verjaardag. Het was een hele leuke week. Op woensdag mijn verjaardag zelf ben ik samen met Brechtjes collega's, die ondertussen wel ook mijn vriendjes geworden zijn, gaan eten in een Indisch restaurant vlakbij. We waren met twaalf en het was supergezellig.



Overdag stonden mij ook al heel wat verrassingen te wachten. Mijn collega's van de wiskunde afdeling hadden voor mij elk wat lekkers gebakken. Susan had brownies gebakken, Karen citroentaart en Tao, mijn Chinese collega, had een Chinese rijsttaart gemaakt, die vond ik nog het lekkerst van al. Ikzelf had Belgische chocolade mee voor de leerlingen en de collega's. Ik had die dag niet zoveel les, maar ik was uitgenodigd in de lagere school om daar in de Franse les te gaan praten over Belgie. Ik heb een kleine presentatie gegeven over Gent en frietjes en natuurlijk chocolade. De kindjes van het vierde leerjaar waren heel erg enthousiast, dus het was wel leuk.

De rest van de week ging heel snel voorbij met vergaderingen en lessen en dan vrijdag heb ik enkele collega's van hier uitgenodigd om na school iets drinken. Dat was wel gezellig. S avonds zijn we dan nog gaan eten met brechts collega's en om de week mooi af te sluiten zijn we gaan dansen in de Ivy Inn.

Ook van het thuisfront waren er pakjes, een paar mooie oorbellen met bij passende ketting van mijn lieve schoonouders, lekkere pralines van mijn vrijgezelinnevriendinetjes en nog een andere halsketting van mijn papa.

Bedankt voor alles dat was heel lief!

Philly marathon

Phillie marathon

Dit weekend was het thema de Philadelpia marathon. Zaterdag zijn we rond de middag vertrokken en we hadden met onze vriend Sylvester afgesproken om samen de namiddag door te brengen en dan iets te gaan eten. We mochten wel niet te lang opblijven, want we moesten er deze morgen al om vijf uur uit! Sinds de Boston marathon zijn ze een beetje paranoia geworden wat betreft veiligheid(nog erger dan tevoren) en dus was het zoals in de luchthaven, waar je dan twee uur op voorhand moet inchecken en dan daar twee uur moet wachten tot de start begint.

Brechtje ging voor een tijd onder de drie uur, dus moest hij helemaal vooraan gaan staan en mocht hij ook met de eerste groep vertrekken. De anderen moesten even wachten zodat iedereen genoeg plaats had. Dus elke drie minuten werd aan een nieuwe groep lopers het startschot gegeven. Er waren in totaal 30.000 lopers. Voor de toeschouwers was er ook een parcours zodat je je geliefden tot drie keer toe kon zien voorbij komen. Omdat Brechtje zo snel liep moest ik ook al rennen om op tijd op het eerste checkpoint te zijn. Gelukkig heb ik hem toch kunnen aanmoedigen met luid getier!

Ik had mij ook ingeschreven om berichtjes te krijgen met zijn tijd erin en wat de beoogde eindtijd was, dus om de tien kilometer kreeg ik een berichtje zodat ik precies wist waar hij was en wanneer hij ging toekomen.

Ik ben nog nooit zo trots geweest op mijn lieve huisband... Ik heb meteen naar de hele familie en alle collega's hier een berichtje gestuurd!

De rest van de dag waren we beide te uitgeput om nog iets te doen, we zijn nog met een taxi tot in het centrum geraakt om iets te gaan drinken, maar rondwandelen zat er niet meer in. Het was trouwens de eerste keer dat Brecht en ik actief gebruik hebben gemaakt van de taxi's hier. Ik ben al een pro in het verkrijgen van een taxi op straat... Ik was wel fier op mezelf!

Ziezo dat is wel even genoeg om jullie zoet te houden. Volgende week zaterdag kom ik voor een weekje naar huis. Ik ben heel blij dat ik iedereen zal terug zien...

Lieve groetjes en tot dan!

zondag 17 november 2013

Mandala project...

Blogje November 9th

Dag lieve lezerdjes alweer een paar drukke weken achter de rug.

Vorige week was ik op school bezig met een project, waardoor ik nog weinig tijd had voor andere zaken. Het project had te maken met thanksgiving. Elk jaar doet de school een inzameling van eten. De kinderen moeten dan pakjes en blikken kopen, met puree, cranberries, en andere zaken in die deel uitmaken van een traditioneel thanksgiving maal. Eens alle goederen zijn verzameld worden ze geplaatst in de vorm van een grote Mandala. Een mandala is een boedistisch symbool die normaalgezien door monikken gemaakt wordt. Ze werken er met tien monikken tegelijk aan en het duurt een paar dagen alvorens het af is. Ze maken het in gekleurd zand en van zodra het af is vernietigen ze het resultaat. De achterliggende gedachte is dat het leven altijd in beweging moet zijn en alles is een cyclus. Het eindproduct is niet belangrijk, belangrijker is de manier waarop je er geraakt.













Vorig jaar was dit project onder leiding van de vorig meetkunde leerkracht. Dit jaar ben ik de meetkunde leerkracht dus hadden ze gevraagd of ik niet verantwoordelijk wou zijn. Ik had een klein prentje van de originele mandala en dan moest ik dat samen met de leerlingen vergrootten tot een Mandala met een diameter van 10 meter. Het was een gigantisch werk waar we twee lesuren en vijf dagen onder de middag en na school mee bezig zijn geweest. Eens de tekening van de giant Mandala af was, moest al het gedoneerde eten gesorteerd worden volgens vorm en grootte. De laatste stap was dan om dat eten te schikken langs de lijnen van de Mandala. Het resultaat was prachtig. Jammergenoeg werd het na een paar dagen, net zoals bij een echte Mandala afgebroken en werd het eten naar een lokale voedselbank gebracht. Een mooi, maar vermoeiend project.

Vorig weekend zijn we op zaterdag naar de "fall-play" gaan kijken. De drama afdeling is heel belangrijk op onze school. Elk seizoen doen ze iets, een toneel, een musical, .... Kunst is hier belangrijk. Onze school bestaat uit drie delen de lagere school, de middle school en dan de high school. Vorig weekend was het fall-play van de high school. De titel was Exhibit this!. Het toneel bestond uit een aantal sketchen die zich afspeelden in het metropolitan museum of Art. Het waren de kunstwerken die tot leven kwamen nadat de bezoekers we waren. Het was bijzonder grappig. Mijn favoriete sketch er een waar twee Egyptische standbeelden tot leven kwamen. Het was de koning Rah en zijn koningin. Het grappige aan de sketch was dat ze precies aan het kibbelen waren als een oud getrouwd koppel.

Op zondagavond ben ik Brechtje en zijn indoor voetbalploegje gaan aanmoedigen. Het was harde competitie en uiteindelijk hebben ze 2-2 gelijk gespeeld. Brechtje heeft ook eens gescoord, dus dat was wel leuk.

Dat was het voor vorige week.

vrijdag 1 november 2013

Halloween Madness!

Hey iedereen,

Alweer een paar drukke weken achter de rug hier. De temperaturen en de bladeren dalen aanzienlijk en ik heb al een paar tripjes naar de winkel moeten ondernemen om een winterjas, sjaal, wanten en een nieuwe muts te kopen.

Deze week was het Halloween Madness. Dat is hier dus echt wel een groot feest. Vorige week was er een feestje van de unief, waar iedereen verkleed naartoe ging. Zondag was er van de ISPPU een halloween avond waarbij iedereen iets moest meebrengen om te eten en we hebben een pompoen versierd enzo. Gisteren zijn we naar New York geweest voor de Halloween Parade. Het was wel indrukwekkend. Gigantische skeletten, monsters en spoken. Heel mooi gedaan allemaal. En gisteren op mijn school was iedereen verkleed naar school gekomen. Alle leerkrachten waren verkleed als de leerkrachten van Harry Potter. De kinderen waren ook verkleed en het laatste lesuur was er geen les maar moest ik in de jury gaan zitten voor een wedstrijd van beste kostuum.


Naast de Halloween drukte zijn er ook heel wat andere dingen te beleven. Ik ben begonnen met naar de Franse les te gaan. Mijn buurvrouw hier geeft die lessen en het zijn niet echt lessen maar eerder raadseltjes en spelletjes die we doen, waarbij je dus de hele tijd in het Frans moet praten en daar leer je natuurlijk wel veel van bij. Het is ook leuk en helemaal niet saai. Ik ga nu iedere woensdag anderhalfuurtje naar de bibliotheek voor de Franse les.

In het weekend proberen we een beetje te wandelen. Het is hier momenteel heel mooi en er zijn veel bossen in de buurt.


Deze week ben ik ook met een collega op cafe naar een baseballwedstrijd gaan kijken. Toen ik hier eerst toekwam snapte ik niet wat iedereen er aan vond, maar deze week was er de finale van de world series. Dus zoals ik het begrijp spelen de ploegen hier in poules tot er maar twee ploegen meer over zijn. Daarna spelen ze dus de world series, ze spelen dan 6 of 7 keer tegen mekaar om te zien wie de beste ploeg heeft. Mijn collega is een hele grote fan van de Boston Red Sox. Als ze deze wedstrijd wonnen hadden ze de world series gewonnen dus het was heel spannend! Ze vertelde me allemaal achtergrondinfo over de spelers en hoe het spel in elkaar zat en ze was zelf zo enthousiast dat het wel aanstekelijk werkte. Je kan niet geloven hoe hard ze gejuigd heeft toen de Red Sox dan uiteindelijk wonnen! Het was ongelooflijk. Wel leuk om mee te maken...

Vandaag was het een beetje een stillere dag. Hier hebben ze geen herfstvakantie op school en ook Allerheiligen hebben ze hier niet. Er was wel een mis op school vandaag, maar niemand gaat hier naar het Kerkhof. Ik had het natuurlijk een beetje moeilijk, vooral in de mis. De mooie muziek en dan de pastoor zei op een gegeven moment dat we moesten denken aan iemand die voor ons veel betekend had, ja daar werd ik wel wat verdrietig van. Maar daarna moest er weer lesgegeven worden en gelukkig waren de leerlingen heel flink vandaag, dus het was wel leuk dat ik even mijn gedachten kon verzetten.

Ziezo dat was het zowat voor deze week lieve lezertjes.

Tot de volgende keer met meer avonturen!