zaterdag 4 januari 2014

Happy New Year!!!

Dag lieve bloggertjes,

Hier zijn we al in 2014! Hopelijk is jullie Oudejaar gezellig en leuk geweest en aan iedereen een fantastisch jaar toegewenst.

Met oudejaar hebben we eerst op skype mee afgeteld naar het Belgisch nieuwjaar met een paar van onze Belgische vriendjes. Dat was wel grappig, want bij ons was het nog maar zes uur. We hebben de Spaanse traditie waarbij je de twaalf klokslagen voor nieuwjaar op elke klokslag een druif moet eten hooggehouden. We waren wel de druiven vergeten dus hebben we het maar met kerstomaatjes gedaan.

Daarna zijn we bij een collega van Brecht geweest. Daar waren 18 mensen uitgenodigd. Een aantal waren collega's van Brecht anderen waren vrienden van de gastvrouw en heer, maar aangezien Princeton zo klein is kent iedereen iedereen, onze overbuurman is een collega van de gastheer en een vriendin van onze overburen is ook de secretaresse van Brechts prof. En zo kenden we bijna iedereen die er was.

Ik was verantwoordelijk voor de hapjes die avond dus ik heb een wrap maakt met zalm en kruidenkaas, champignons met boursin in de oven en een glaasje met zalm, tomaatjes, eitjes, sla en cocktailsaus. Dat kenden ze hier totaal niet. De Amerikanen op het feestje waren totaal verbouwereerd... Its a salad ... in a cup.

Als hoofdgerecht hebben we spaghetti gegeten, gemaakt door een echte Italiaanse en dan nog lekkere taartjes als dessert.

Het gastkoppel is Duits dus we hebben ook een nieuwe traditie geleerd: Feuerzangenbowle. Dat is wanneer je rode wijn opwarmt, daar dan een rooster overlegd en een suikerkegel op de rooster overgiet met rum en dan de kegel in brand steekt en als maar rum bijgiet tot de suikerkegel totaal gesmolten is. Het hele proces zorgt voor een waw-effect bij het publiek en een hele gezellige sfeer, mede door de alcoholdampen die ontsnappen ;). Wat overblijft is een godendrank: een heerlijk zoet mengsel van wijn en rum en suiker dat brandt in je keel.





Daarna hebben we gedanst, dat was wel plezierig. We hebben geen foto's van de avond alleen een filmpje. Het filmpje is heel donker, maar geeft wel een goed idee van de hoe het was :). Als jullie goed luisteren hoor je misschien de zangtalenten van yours truly...




Caroline, de buurvrouw!




De rest van de week heb ik het rustig gehouden. Donderdag was er een sneeuwstorm-alarm. Er is gigantisch veel sneeuw gevallen, ongelooflijk. Ik ben gisteren naar mijn overbuurvrouw geweest, dat is een franse. We hebben thee gedronken en zijn dan gaan wandelen in de sneeuw. Het was heel gezellig. We wouden een sneeuwman maken, maar de sneeuw was nog te vers, dus hopelijk lukt het vandaag beter. Ik heb er al zin in!




Gisterenavond zijn we gaan eten met Roberto en Helen. Roberto kennen jullie al, dat is Brechts Mexicaanse collega. Helen is oorspronkelijk van Holland maar heeft ook een hele tijd in Belgie gewoond en heeft vroeger nog in Gent met Brecht samen gewerkt en nu is zij ook in Princeton voor een postdoc. Na het eten (Sushi) zijn we naar de cinema geweest. Een leuke film van de Cohen brothers. Hij heet Inside Llewyn Davis. Zeker een aanrader.

Maandag is er weer school! Ik kijk er wel naar uit om terug te gaan. Mijn collega heeft me vrijdag een foto gestuurd die we net voor de vakantie hebben genomen. Een toffe bende :).

Van links naar rechts: ikke, Susan, Tao, Chip en Karen

Ziezo, dat was mijn eerste blogje van het nieuwe jaar. Dikke zoen aan iedereen!

Nog een kleine edit hier: Brechtje heeft gisteren de hele tijd sneeuw geruimd opdat we makkelijker naar onze voordeur zouden kunnen wandelen! Bij deze wat bewijsmateriaal van zijn harde werk :) Bedankt schatje!!




1 opmerking:

  1. Memorabele momenten, zullen jullie niet gauw vergeten zeker?
    Moet er nog sneeuw zijn?
    Volgens de weersverwachtingen stevenen jullie af op 13 graden dit weekend, is dat wat ze in de US verstaan onder flexibility? Enjoy

    BeantwoordenVerwijderen