zondag 29 december 2013

Washington DC

Hey lieve bloggertjes,

Daar zijn we weer! We zijn hier net terug van ons reisje naar de hoofdstad. Het was een fijne week die we samen hebben doorgebracht. De reden waarom ik graag op reis ga is omdat ik dan 100% van mijn Brechtje kan genieten. Er zijn dan geen afleidingen zoals werk of andere dingen, enkel wij tweetjes.

We zijn op maandag vertrokken met de trein en waren rond drie uur in het hotel. Ons hotel heette Melrose Place en was gelegen in het deel van de stad dat Foggy Bottom heet, ik vond dat nogal grappig en heb daarom ook dit hotel gekozen, maar toen ik het aan Amerikanen vertelde vonden die het helemaal niet grappig omdat zij die naam al lang kennen en er niets meer aan vinden.
Witte huis
National Christmas Tree
De eerste dag was het nogal koud en regenachtig dus hebben we niet zoveel meer gedaan. We hebben wat rondgewandeld en Washington by night gedaan, mooie lichtjes, het Witte huis, de gigantische kerstboom en nog veel meer. Gelukkig waren de andere dagen heel zonnig, maar wel nog steeds koud.

Pain Cotidien
De dag erop zijn we voor Brechts normen vroeg opgestaan (9u30) en zijn we gaan ontbijten bij Le Pain Cotidien, dat is een Belgische ontbijtketen waar ze overheerlijke croissants en praliné chocopasta hebben. Een echte aanrader! We zijn gaan wandelen in een deel van Washington dat Georgetown heet. Mooie huisjes en cafétjes in een gezellige buurt. Dan zijn we verder gewandeld naar the National Mall, dat is een gigantisch plein waar een vijftiental musea gelegen zijn en allemaal gratis. Op de achtergrond zag je ook het Capitool en aan de andere kant van de wandeling was het Lincoln Memorial.
Capitool
Lincoln Memorial 

We zijn begonnen met het museum of Air and Space. Daar stonden replica's van het ruimteschip dat op de maan is geland, raketten en vliegtuigen. Het was wel indrukwekkend, alleen jammer dat het nogal Nationalistisch was opgevat. In plaats van een objectieve weergave van de geschiedenis te geven benadrukten ze vooral wat de VS gedaan had en was er bijna geen sprake van de eerste man in de ruimte of andere dingen waar Amerikanen niet hadden aan meegedaan.
National Mall
We zijn maar verder gegaan naar het National Art Museum, dat was wel heel mooi. Wel een heel groot museum en na twee uur en half waren we nog lang niet klaar, maar sloot het museum jammer genoeg. We hebben dan voor kerstavond een Belgisch restaurant uitgezocht. Het restaurant heet Belga Café. De uitbater is de man van Greet De Keyser, de Vlaamse correspondente hier in Amerika. Ik heb stoofvlees bereid met Leffe gegeten en Brecht hutsepot. Daarna hebben we een gigantische Belgische wafel met ijs en chocolade gedeeld. Zo waren we toch nog een beetje in België voor kerst.

Haven by day
Op kerstdag zelf waren alle musea gesloten en dus hebben we na een paar leuke skype-sessies met onze familie het rustig aan gedaan. We zijn naar de film geweest (The Hobbit 2, ook een aanrader trouwens!) en vervolgens naar een gratis Jazz kerstconcert in het Kennedy Center (een groot centrum voor muziek en kunst).
Georgetown
Op onze laatste dag was het zo zonnig dat we alweer zijn gaan wandelen. Deze keer zijn we eerst gaan ontbijten bij een Franse bakker, met heerlijk stokbrood, vers geperst fruitsap en eindelijk eens goeie koffie voor Brechtje. De wandeling nam ons mee langs de haven en toen terug naar de plaats met alle museums. We hebben dan nog het Museum of Natural History gedaan. Grote olifanten en dinosaurussen en een hele interessante afdeling over de evolutie van de mens. Op onze wandeling was ook iets grappigs gebeurd. Er vloog een politie helikopter heel laag over de haven en ik heb gezwaaid. Brecht was om door de grond te zakken, hij zei dat je niet zomaar naar politie helikopters mocht zwaaien, maar enkele ogenblikken later hoorden we heel kort de sirène en pinkte de helikopter met zijn lichten :). Ze hadden dus terug gezwaaid, dat vond ik natuurlijk geweldig en Brecht moest toch ook een beetje lachen...
Haven by night
Haven by day met Brechtje
Na al deze avonturen namen we de trein terug naar huis. Moe maar tevreden kwamen we terug in ons appartementje.
Zonsondergang in DC

Tot de volgende keer lieve bloggertjes! Een heel fijn nieuwjaar toegewenst aan iedereen...

Brecht staat niet graag op de foto :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten