vrijdag 28 maart 2014

Charlotte and the Cheesecake Factory :)

Hey friends!!

Hopelijk is alles goed daar in het Belgenlandje. Ik ben aan het genieten van mijn laatste dagjes vakantie. Ik heb al veel gewerkt, hier in de bib. Het is hier wel gezellig en ze hebben goeie zetels en een haardvuur en gratis wifi... Ideaal om een beetje te werken dus. Maar nu toch even genoeg van de schoolboeken! Tijd om een blogje te schrijven.

Vorige week dinsdag is Charlotte geland in Newark. Ik wou ze gaan oppikken aan de luchthaven, maar door meewind was het vliegtuig een uur te vroeg. Ik zat net op de airrail toen ik een telefoontje kreeg dat ze er al was :(, helemaal voor niets mijn papiertje met "Charlotte" gemaakt, maar hey, we hebben elkaar snel gevonden en dat is het belangrijkste.

Die avond was er een afscheidsetentje van Michael. Charlotte is meegegaan, maar ze was heel erg moe en heeft niet veel aan het etentje gehad vrees ik... Gelukkig was ze de dag erop al helemaal fit om te gaan shoppen! Maar voor het shoppen heb ik Charlotte laten kennis maken met PJ's pancakes, een lokale aanrader!
Charlotte and the Cheesecake Factory :)


Vervolgens zijn we met de bus naar de Quakerbridge Mall geweest hier in Princeton. Een leuk shoppingcenter met heel veel toffe winkeltjes. Na ons druk gewinkel zag Charlotte opeens op het plannetje van het winkelcentrum dat er een Cheesecake Factory was op de benedenverdieping. Fans van "The Big Bang Theory" kennen dit vast wel. We gingen op zoek naar dienstertjes in geel uniform, maar blijkbaar zijn het nu witte uniformen die ze dragen... De cheesecake was wel heel lekker!
Wet wet wet!

Beetje uitgeregend na de Franse les...

Het was woensdag dus tijd voor de Franse les! Charlotte vond dat het wel goed zou zijn om ook haar Frans wat op te poetsen en dus is ze mee geweest. Het was wel grappig en gezellig en daarna zijn we met de lerares, die ook onze buurvrouw is en ook nog wat anderen gaan eten bij de Mexicaan. Heerlijk! Toen we naar huis wilden echter zaten we net in een stortbui, en waren we helemaal uitgeregend.


De dag erop scheen gelukkig de zon weer en vertrokken we naar New York! Voor we vertrokken hebben we ons mentaal voorbereid door naar enkele muziekjes over New York te luisteren!

https://www.youtube.com/watch?v=0UjsXo9l6I8

https://www.youtube.com/watch?v=9KJQNMqVIug

Openbare Bibliotheek in NYC.

We hebben de eerst de openbare bibliotheek gezien, heel mooi versierd met mooie lusters en schilderijen. Er was een grote leeszaal waar mensen op de computer zaten, Een van de meisjes aan de computer was volop aan het playbacken op de muziek in haar oortjes, dat was wel heel grappig om te zien... We wouden er nog een foto van trekken, maar misschien was dat wel een beetje raar geweest.

Vervolgens naar Grand Central Station getrokken, daar is in één van de gangen een soort boog en als je aan ene kant staat en je fluistert iets dan hoor je dat aan de andere kant.

Daarna de boot op om een cruise te maken rond Manhattan. Alweer veel bijgeleerd over hoe duur de appartementen zijn en welke celebrities er wonen. Vervolgens naar het Rockefeller Center om de Top of The Rock te doen. We waren er net bij zonsondergang en konden de lichtjes in de stad tot leven zien komen, geweldig!

Dan kwam het hoogtepunt van de week! De broadway musical "The Lion King". De kostuums, de muziek, de dansjes, het was wonderbaarlijk, we hebben gelachen en gehuild, constant kippenvelmomenten beleefd, echt een aanrader!

Kijk maar eens naar dit filmpje, dan krijg je een idee van hoe magisch het was!

https://www.youtube.com/watch?v=SQyx2PWyC2I



De dag erop hebben we downtown Manhattan gedaan, Ook hier hadden we een liedje voor:

"You can forget all your troubles, forget all your cares, just go DOWN TOWN"

https://www.youtube.com/watch?v=Zx06XNfDvk0




Ons bezoek begon met Little Italy waar we een pizza gegeten hebben. Daarna bezochten we Ground Zero. Dat was wel even om stil bij te worden, waar de twee torens stonden hebben ze nu twee watervallen gemaakt met rondom de namen van de mensen die gestorven zijn. Soms waren er witte rozen om 1 van de namen te versieren. Het was er muisstil, maar heel mooi, sereen, zeker een bezoekje waard. Daarna hebben we een wandeling uit mijn reisboekje gevolgd, Dat bracht ons naar Wall Street. In het boekje stonden allemaal verhalen over elk gebouw en zo hebben we geleerd over een race naar de top waarbij de maker van Wallstreet nummer 40 en de architect van het Chrystler gebouw om ter 't snelst het hoogste gebouw probeerden maken. De maker van 40 Wallstreet dacht dat hij gewonnen had, maar uit de liftschacht kwam toen de pin van het Chrystler gebouw waardoor dat meteen het hoogste gebouw ter wereld werd, tot 11 maand later het Empire State Building de titel afsnoepte... Ik hou wel van zulke verhaaltjes :).

Op zaterdag hebben we Philadelphia bezocht en heb ik naar plekjes gezocht waar we nog niet geweest waren. Een waterhuis, waar vroeger een watermolen stond en een dam. Dan een tochtje door "Old Town" waar je teruggaat in de tijd naar het tijdperk van de Amerikaanse Revolutie. Het was heel mooi weer dus we hebben veel gewandeld in de parken en tot aan de rivier. 's Avonds hebben we met Sylvester afgesproken en alweer lekker gegeten in een lokaal restaurant.

Zondag waren we toch wel moe en hebben we besloten om er een rustdag van te maken. We hebben wel samen gekookt: onze befaamde Portobello Mushrooms gevuld met groentjes en Parmesaanse kaas mochten niet ontbreken.
In Princeton
En zo was de week heel snel voorbij. Op maandag hebben we nog door Princeton gewandeld en mooie foto's genomen van de gebouwen op de campus hier. We hebben toen ook veel gebabbeld en dan heb ik Charlotte terug geëscorteerd naar de luchthaven.
Dolle pret!
Het was een prachtige week!

Daarna heb ik wel een paar dagen moeten bekomen en nu is de vakantie alweer bijna voorbij. Maar overmorgen loopt Brechtje de marathon, mijn spandoek is al klaar dus dat wordt weer luid juichen! Ik houd jullie op de hoogte!

Lieve groetjes en tot snel!

woensdag 26 maart 2014

Happy Pi-day, girls night out and brunch!

Hey lieve lezertjes,

Vorige week was 14 maart en aan gezien de Amerikanen hun datums schrijven beginnend met de maand en dan de dag was het 3/14, Pi-dag. In het Engels is Pi(e) ook het woord voor taart dus overal in America waren er taarten te koop ter ere van Pi-Day. Op school was er vanalles te doen een verkleed-wedstrijd, een spel waarbij leerlingen wiskunderaadsels moesten oplossen, de antwoorden van de raadsels waren de nummers waarmee je een kluis kon opendoen en in de kluis zat er .... u raadt het al, Taart!

Ik weet niet of iedereen de bedoeling van de foto kan zien er staat dus Pi is ongeveer 3.14. Susan is het puntje met de bolletjestrui, ik ben de 1. Ik denk dat het leuker was om de foto te maken en ons te verkleden dan uiteindelijk het resultaat ;)

Het was ook de laatste dag voor de vakantie dus met de sugar-rush door al die taart en met de sowieso al uitgelaten kinderen hebben we die dag niet veel zinnigs gedaan. Ik heb mijn leerlingen een muziekvideo laten maken over Pi met allerlei leuke weetjes over het getal Pi. Wist u trouwens dat Pi-dag ook de verjaardag is van Albert Einstein. Hij is hier een lokale held dus in Princeton was er het hele weekend van alles rond hem te doen.
Het record voor het opzeggen van de getallen in Pi is 76610 getallen en staat op naam van de Chinees Lu Chao die er 24u en 10 minuten over gedaan heeft zonder eten of drinken gewoon aan 1 stuk door.

Die avond ben ik naar een Girls-Night geweest. Een vriendin van mij Sondra verkoopt hele mooie sjakosjen en portemonnees en allerlei leuke andere accessoires. Het is een beetje gelijk een tupperware avond, maar dan zonder de pottekes. Het was wel gezellig, ik heb mij een beetje laten gaan en meteen voor al mijn dichte collega's cadeautjes gekocht, maar het viel nog mee, voor een 100 dollar had ik toch al vier cadeautjes waaronder een tas die je binnenste buiten kan draaien en waardoor je dus eigenlijk twee tassen in 1 hebt.

Na de sjakosjen verkoop hebben we dan wijn gedronken en koekjes gegeten en gebabbeld. Zoals op de vorige girls-night was er weer de "book of questions". Dan moet iedereen een vraag uit het boek kiezen en dan beantwoorden, er staan heel veel gekke en grappige vragen in. Een heel geslaagde avond.

Eind maart loopt Brechtje zijn eerste marathon van deze lente. Hij heeft de hele winter druk geoefend met zijn vriendjes Roberto en Helen. Ze liepen in de winter steeds in een dorpje dat Cranbury heet. Het is ongeveer 15 km van hier en heel gezellig. Ze passeerden daar elke keer een brunch-restaurant en kregen steeds het water in de mond bij het voorbijlopen. Daarom hebben we zondag beslist om met ons vieren eens te gaan brunchen.

Het was heel gezellig en lekker!! Ik heb Eggs Benedict genomen met ham en kaassaus en we hebben ook een paar scones geproefd omdat dat de specialiteit van het huis was. Daarna zijn we nog wat gaan wandelen in het schattige stadje.
Een heel gezellig en geslaagd weekend om de vakantie mee in te zetten.

zondag 16 maart 2014

We are fa-mi-ly... I've got all my brothers with me!

Dag vriendjes,
Ik weet het het is alweer lang geleden, maar het was heel erg druk de laatste weken. Maar nu heb ik eindelijk vakan-tieeeeeee.


Vorige week was mijn broer op bezoek en het was een hele leuke week! Mijn broer is een echte toerist en is een plezier om mee op pad te gaan. Zijn vriend Jan was er ook bij dus met hun twee hebben ze de straten van New York onveilig gemaakt. Het was leuk dat Jan er bij was! Ik moest vaak werken dus konden ze met hun twee de stad verkennen.


Maandag stond ik klaar om hem op te wachten aan de luchthaven. Ik kwam daar toe en rond mij had iedereen een bordje vast, dus ik kon niet onderdoen! Ik heb ze meteen meegenomen naar een typisch hamburger restaurant in de stijl van de jaren zestig. Dat vond hij geweldig! Eigenlijk vond hij alles geweldig, hij heeft wel 1000 foto's genomen.

Dinsdag en woensdag zijn Jan en Gilles er alleen op uit getrokken omdat ik moest werken, ze hebben samen het Empire State Building en Times Square bezocht en vele andere toeristische dingen.






Donderdag had ik maar een paar uur les dus kon ik ook eens mee. We hebben een boottocht gedaan rond Manhattan, dus dat was wel de moeite waard.






 Zaterdag heb ik ze dan meegenomen naar Phildadelphia en dat was eigenlijk mijn favoriete uitstap van de ganse week. Jan en Gilles hebben de trappen opgelopen net zoals Rocky, we zijn naar een museum geweest en dan hebben we de Belgische vlag gezocht op een lange boulevard waar meer dan 100 vlaggen hingen. Vervolgens heb ik hem meegenomen naar de Redding Terminal market, waar we een Philadelphia Cheesesteak hebben gegeten. Daarna kwam het hoogtepunt van de week: een basketbal match van de Phillie 76ers. Dat was echt superleuk. Niet alleen de match zelf waar enkele spectaculaire slam dunks gemaakt werden, maar ook en vooral de animatie. Er was eerst een popster die het national anthem kwam zingen, daarna waren er cheerleaders, dan waren er t-shirts die in het publiek werden geschoten met een kanon of die met parachutes uit het plafond kwamen, vuurwerk, de mascotte die een race rond het basketbal veld liepen. Echt een feest voor de ogen en oren en een perfecte afsluiter van een geweldige week.








Vele lieve groetjes en tot de volgende!!! Ik heb nu eindelijk vakantie!! Twee weken, jieha! Charlotte komt op bezoek dinsdag tot maandag en dan nog een weekje uitrusten van al onze dolle avonturen! 

Viva Colonia!

Hey daar ben ik alweer!

Twee weekends geleden zijn we met de Duitsers van Brechtjes groep naar de Lorelai getrokken. Dat is een Duitse bar in New York. Blijkbaar zijn de Duitsers die in Keulen wonen al even grote aanhangers van Carnaval als Aalstenaars dat zijn.

We zijn daar toegekomen en het was precies een Schlagerfestival. Tosti's met appelmoes, frikandellen en schnitzel als hapjes en liters en liters Duits bier. Iedereen in de bar was verkleed en er was enorm veel ambiance. We hebben ons heel goed geamuseerd en na een tijdje begonnen ze dezelfde liedjes nog eens te herhalen en aangezien de teksten niet meteen lyrische wondertjes waren konden we op het einde van de avond perfect alles meezingen.

Wat ik vooral heel grappig vond was het liedje "Viva Colonia..." mensen die iets afweten van de Vlaamse Schlagerwereld herkennen hoogst waarschijnlijk de melodie en als uw Duits niet te roestig is kan je zien dat het Vlaamse liedje een bijna exacte vertaling is van het Duits.

http://www.youtube.com/watch?v=37RPcWyHxLE

Het was een fijne avond vooral omdat onze vriend Michael bijzonder enthousiast was bij elk liedje. Die is van die streek daar en hij werd plots heel nostalgisch en zong luid mee, het deed mij wel wat denken aan een echte Aalsterse carnavalist.

Aan het einde van de avond zijn we met de bus terug naar Princeton getrokken, en heb ik toch een prijs moeten betalen voor al die Duitse pintjes: vermist zijn: 1 rode sjaal, 1 oranje muts en 1 zwarte gsm, zucht... Woutje zou zeggen "Titine toch!". Heb wat rondgebeld om te zien of de gsm nog ergens zou opduiken maar ik denk dat hij nu officieel verloren is. Vandaag ga ik dus maar om een nieuwe...


Voor de opmerkzamen onder ons hier word ik verpletterd tuseen twee Duitsers