maandag 7 juli 2014

4th of July Weekend!

Hey lieve allemaal,

We hebben net ons eerste Independence Day weekend achter de rug en het was echt super.

Vrijdag zijn we bij Tom, een collega van Brecht geweest. We hebben daar lekkere BBQ gegeten en in de tuin gezeten terwijl de twee kindjes, Ayla (4) en Owen(1) en de hond Jasper voor het entertainment zorgden. Gezellig babbelen, voetballen, met de kindjes spelen en met de hond spelen hoorden er allemaal bij.

's Avonds kwam het leukste deel van allemaal: een kampvuur in de tuin met smores. Smores zijn goddelijke lekkernijen met een heel simpel recept. Dit is wat je doet: men neme een marshmallow en steke hem op een stok. Mijn houde de marshmallow boven het vuur totdat hij bruin ziet, liefst zonder hem in brand te steken, maar zelfs dan als je het snel genoeg uitblaast kan het nog lekker zijn... Men neme 2 koekjes, die ze hier gramcrackers noemen, een beetje zoals onze petit lu koekjes en een stukje chocolade. Dan maak je een hemelse sandwich: koekje, marshmallow, chocolade, koekje. Door de hitte van de marshmallow smelt de chocolade en wat je krijgt is een overheerlijke suikerbrei tussen twee koekjes. Smakelijk!

Zaterdag hebben we eerst naar de match gekeken, dat was natuurlijk een teleurstelling. Vervolgens hebben we afscheid genomen van Corinna met een ijsje. 's Avonds zijn we met Sandeep en Hyeyeol naar een zuid-Indisch restaurant geweest dat Dosa Grill heet. Dosa is een soort dunne Indische pannenkoek, waar ze van alles insteken, aardappelpuree met fijne kruiden, kaas, en dan moet je dat doppen in een aantal sausjes. Heel lekker. Het was een vrij klein restaurant en blijkbaar werd het vooral door Indiƫrs bezocht want toen we binnenkwamen kregen we wel wat bekijks...

Zondag zijn we eerst gaan brunchen in de Blue Rooster met Helen en Roberto, heerlijke gepocheerde eitjes en de specialiteit van het huis: scones.


Daarna zijn we vertrokken voor een laatste dagje in New York City. We zijn naar Brooklyn geweest, door over de Brooklyn Bridge te wandelen en dan langs de rivier naar Brooklyn Park. Het was super, je kon steeds aan de overkant de mooie gebouwen van Manhattan zien. Er was een fel zonnetje maar ook een heerlijke bries langs het water. Heel leuk om te wandelen. Overal waar je gaat zijn er ook bankjes en stoeltjes en tafeltjes om te zitten en van het uitzicht te genieten. Dat is echt geweldig.


's Avonds zijn we naar een ander Indisch restaurant geweest dat de Marsala Wala heet. Overheerlijk eten hebben ze daar en het was een mooie afsluiter van een perfecte dag. Toen we s avonds terugkeerden naar het busstation konden we nog het mooie verlichte Empire State Building zien. Het blijft toch indrukwekkend allemaal!

Jullie zien het, we proberen nog zoveel mogelijk van onze vriendjes en onze tijd hier te genieten voor we vertrekken, al is het ook wel aftellen geblazen!

Lieve groetjes en tot snel!

2 opmerkingen: