donderdag 13 februari 2014

“I love to cook with wine, sometimes I even add it to the food :) ”

Hey lieve bloggertjes,

Hier zit ik weer voor het haardvuur in de bibliotheek. Het blogje van deze week gaat over de beste keuken ter wereld: de Italiaanse keuken.

Vrijdagavond was er een social event op school. Alle leerlingen die zin hadden konden zich inschrijven voor een Italian Cooking Class. Er wordt van de leerkrachten verwacht dat ze minstens één keer per jaar meegaan naar zo'n social event dus had ik mezelf opgegeven als vrijwilliger.


Vrijdag onmiddellijk na school vertrokken we met een busje en een tiental leerlingen naar Philadelphia. Daar is een bekende overdekte markt die Reading Terminal heet en die een beetje doet denken aan La Boqueria in Barcelona. In die markt is een restaurantje "La Cucina"  (niet toevallig Italiaans voor keuken :)) waar je met een groep naartoe kan om zelf je pasta te maken en hem daarna te verorberen.

Het was een heel avontuur. De leerlingen hadden er meteen de handeling van weg, het was alleen Mrs. Dubernard die duidelijk geen Martha Stewart allures had. Eerst moesten we het deeg maken. Dan door een handmatige pasta machine draaien waardoor je na een aantal keer hele dunne vellen pasta krijgt. Het hele artisanale proces was wonderbaarlijk.

Vervolgens hebben we deze vellen gebruikt om platte sliertjes te maken en strikjes, die noemen ze in het Italiaans Fetucini en Farfalle, geef toe dat klinkt toch al tien keer beter niet?

Die strikjes waren heel erg arbeidsintensief, je moest met zo'n kartelig rolmesje eerst postzegeltjes snijden uit het deeg en dan er een strikje van maken, door het midden samen te knijpen. "Pinch, push, Pinch". En dit een tweehonderd-tal keer. Gelukkig waren we met vrij veel om dat te doen.

Daarna hebben we ook een marinara en een pesto saus gemaakt. En dan kwam het beste moment van de avond. Het degusteren van de pasta! Heeeeerrrrrlijk. Het was een geslaagde avond en we hebben veel bijgeleerd, al denk ik dat ik me toch ga beperken tot de strikjes die je gewoon uit de doos kan halen!

Die avond zijn we naar de Ivy Inn geweest, er was een live band die heel goed was en we hebben gedanst tot de lichten aangingen (dit was wel al om 1u30, maar kom...). De dag erop hebben we niet veel gedaan, we moesten namelijk bekomen van ons uitje op vrijdag :).

Op zondag hebben Brecht en ik samen gekookt, een leuke traditie die we ook dit jaar begonnen zijn. Risotto met brocolli en champignons was het gerecht en het was heel erg geslaagd.


Op dinsdag onze vrienden Roberto en Helen over de vloer voor pasta night, Roberto had geweldige kriekentaart mee en ijs... Mmmm! Niet dat hun gezelschap niet het belangrijkste was :).  En dat brengt ons alweer bij vandaag!

Vandaag ben ik met mijn drie vrouwelijke wiskunde collega's naar een conferentie geweest. Het was gezellig met ons viertjes op de baan, samen uit... zonder de baas! Jammer genoeg was de conferentie niet zo interessant, slechts twee van de vijf workshops waren de moeite waard... dus het was meer van een bonding experience dan echt over de wiskunde.

Straks gaan we naar een Italiaans restaurantje "La Mezzaluna" om een vroege Valentijn te vieren. Het is onze tiende Valentijn samen, jeeeej! Proficiat Lieverdje <3.

Morgen opnieuw geen school omwille van de sneeuw. Het blijft hier maar duren en duren.

Vrijdagavond vertrekken we naar Boston om een vriend van Brechtje te gaan bezoeken. Mensen verklaren ons gek dat we nog meer naar het Noorden reizen, maar het is nu al gepland en geboekt en we hadden nooit gedacht dat die sneeuw hier zou blijven aanhouden.

Anyhoew, hopelijk geraken we er met de bus en zitten we niet vast door de sneeuw. Jullie horen het wel volgende week!

Monday, Tuesday, Wednesday and Thursday (Do it!)
Friday, Saturday, Saturday to Sunday (Do it!)

Get-get-get-get-get with us
You know what we say (say)
Party every day
P-p-p-party every day

Stay tuned and stay warm...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten