zondag 23 februari 2014

Weekend in Boston

Dag lieve bloggertjes,

Hier een verslagje van onze weekendtrips naar Boston en Atlantic City en ons weekje ertussen.

Vorige week vrijdag zijn we rond zes uur vertrokken met de Boltbus naar Boston. Hier in Amerika kan je met de bus zeer goedkoop reizen al betaal je wel de prijs van het rijgedrag van de chauffeur. Mijn ervaring met Amerikaanse chauffeurs is niet zo positief. Ze trekken heel snel op en stoppen dan 100 m verder heel bruusk, ze steken elkaar links voorbij, ze tuten naar elkaar enzoverder. Naar het schijnt zijn de New Jersey bestuurders nog het ergst van al.

Na een uur of vier kwamen we helemaal dooreengeschud aan in het koude Boston waar onze gastheer en vriend Javier ons stond op te wachten. Javi is een Spanjaard die met Brecht acht jaar geleden een zomerstage gedaan heeft in Hamburg. Ze zien elkaar niet zo vaak maar zijn altijd vrienden gebleven. Zo zijn wij Javi eens gaan bezoeken bij zijn ouders in Barcelona en ook eens in London toen hij daar zijn doctoraat deed en is hij ook al naar het exotische Gent afgezakt om van onze luxueuse uitklapzetel te genieten J. De afgelopen twee jaar was hij in Boston (MIT) voor een postdoc en nu heeft hij een positie in Berlijn bemachtigd. Hij vertrekt binnen een paar weken, dus het was hoogtijd voor een bezoekje.

Die avond zijn we naar een bar geweest en daarna kebab gaan eten en dan zijn we bij een vriend van Javier thuis verder gaan vieren. Het was erg laat als we thuiskwamen waardoor we zaterdagvoormiddag vooral geslapen hebben.

Ons plan was op zaterdag wat rond te lopen in de stad, maar jammer genoeg dacht het weer er anders over. U raadt het inderdaad, opnieuw een sneeuwstorm. We zijn dan maar het museum voor schone kunsten ingedoken, wat een prachtig museum is, dus  uiteindelijk was de sneeuwval niet zo erg.

Vervolgens zijn we ons in een gezellig cafeetje gaan opwarmen aan een tas soep.

Zaterdagavond kwam er een andere vriendin van Javier ook logeren, ze komt uit Zwitserland en werkt voor de VN in New York. We zijn naar een New Orleans restaurant geweest waar we nog iemand anders hebben ontmoet, een Duitser die binnenkort naar Israel vertrekt. Een heel internationaal gezelschap dus. 


Zondag heeft Javi ons rondgeleid in Boston en heeft hij ons de verschillende wijken getoond. Ik vond vooral de haven erg mooi. Boston is samen met Philadelphia bekend als in van de steden die een grote rol hebben gespeeld in de revolutie. Je kan dus een heel Liberty parcours volgen door de stad. Ik denk dat we zeker nog eens terug gaan om dat te doen als het weer wat zachter is.

In de lente en zomer kan je in de haven met een boot uitvaren om walvissen te gaan spotten, data lijkt me wel spannend dus dat komt ook op de lijst van dingen die we nog moeten doen als we in de zomer terugkeren. In de Italiaanse wijk hebben we heel lekker cannoli gegeten. Er is 1 bakkerij die heel bekend is en mensen komen van ver om de beste cannoli van het land te proeven. Ik ben natuurlijk geen experte, maar het was wel enorm lekker.



Hierna zijn we terug de Boltbus opgesprongen en het duurde gelukkig iets minder lang om terug naar ons huisje te geraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten