woensdag 5 februari 2014

There'sno(w) day like a snow day!

Hoi lieve bloggertjes,

Jullie raden het al, we zitten hier nog steeds helemaal ondergesneeuwd. Het is vandaag woensdag en ik zit opnieuw thuis. De school is gesloten omdat het vannacht geregend en dan gevroren heeft en de wegen er gevaarlijk glad bij liggen.



Maandag waren we ook al thuis omwille van de sneeuw, het blijf maar duren. En zo gebeurt er niet zo veel als je de hele tijd zit opgesloten, hier toch niet alleszins... In Belgiƫ daarentegen is er donderdag een wondertje gebeurd. Greet is bevallen van een zoontje Mats met alles erop en eraan. Na het lange uitkijken is hij eindelijk daar. Grote broer Woutje lijkt wel een reus naast zijn kleine nieuwe vriend. We hebben ons nieuwe neefje al via Skype kunnen bewonderen en hij ziet er prachtig uit. Ook de ouders straalden van geluk. Proficiat!

Zondag hebben we de hele dag naar sport gekeken. Het begon s morgens vroeg met het WK veldrijden, een zeer spannende koers die jammer genoeg niet door een Belg werd gewonnen. Voor de veldkoers liefhebbers onder jullie, you know who you are, een echte schande was het, volgens kenners van de sport :).





In de namiddag zijn we bij een Amerikaanse collega van Brechtje naar de superbowl gaan kijken. Er waren lekkere snacks en veel vrienden aanwezig, maar de superbowl zelf was bijzonder saai. De ene ploeg (Seattle Seahawks) domineerden volledig en er was dus niet veel spanning aan. Gedurende de superbowl is er ook steeds een wedstrijd voor de beste reclame van de superbowl. De firma's die tijdens de superbowl willen reclame maken moeten dan een miljoen dollar betalen voor enkele minuten zendtijd en de reclames zijn meestal wel de moeite waard.

Deze is grappig:

http://www.youtube.com/watch?v=wZAPjGwKhwk

Maar dit is mijn absolute favoriet :)

http://www.youtube.com/watch?v=uQB7QRyF4p4

Voor de rest zoals ik dus al zei niet zoveel gebeurd. Gisteren zijn Sandeep, Brechtjes Indische collega en zijn Koreaanse vriendin Hyeyeol op bezoek gekomen voor spaghetti dag. Het was zoals steeds gezellig en lekker, ik hoop dat we onze spaghettidag traditie in Belgie ook kunnen voortzetten...

Brecht en ik hebben de laatste tijd ook wat last van heimwee en de winterblues... Dat zal hopelijk snel voorbij gaan als de lente eraan komt. Voorlopig behelp ik mij met het kijken naar "the top 25 feel good films to watch when feeling blue", wat moet een mens anders doen op een snowday :).



Lieve groetjes en tot snel!

1 opmerking:

  1. Een dikke proficiat met jullie nieuwe neefje Mats! Klinkt bizar, maar ik ben zo blij om te lezen dat hij nu pas geboren is.
    Als de spaghetti traditie dreigt te mislukken, mogen jullie de zaterdag je verdriet erover komen wegeten bij ons. Want een zaterdagmiddag zonder spaghetti maakt manlief ongelukkig ;-)

    BeantwoordenVerwijderen