zondag 28 juli 2013

Weekend in Princeton

Hey iedereen,

We hebben vrijdag ons weekendje goed ingezet door bij de Chinees te gaan eten met wat collega's van Brecht. Alweer een gezellig maal. Daarna zijn we eens vroeg in ons bed gekropen, want het was al een drukke week.


Gisteren zijn we dan met de Saturday Shopperbus naar de Wegmans supermarkt geweest. Winkelen was nooit een van Brechts favoriete bezigheden, dus je kan je al voorstellen wat een Amerikaanse supermarkt op het drukste moment van de week kan doen met zijn humeur. Gelukkig was er een koffiebar vlak voor de ingang en heb ik hem eerst kunnen kalmeren met een potje koffie. De bus heeft ons tot aan de ingang gevoerd en bij het terugkeren op het einde van onze straat hier weer afgezet, en dat allemaal gratis. Met de complimenten van de rijke universiteit die dat hier allemaal mogelijk maakt. Gratis openbaar vervoer en nog veel meer! Het lijkt hier wel Limburg, zelfs het whiney accent doet er een beetje aan denken, sorry Luc...


Onze volgende stop gisterenmiddag was een meer in het midden van een park hier in Princeton. We zijn er met onze fietsjes heengegaan en hebben een paar mooie uren op een bankje doorgebracht. Een bankje, een boekje, een zonnetje en een Brechtje, wat heeft een mens meer nodig voor een ontspannende vakantienamiddag!

Enkele mooie honden sprongen in het water om een stok te gaan halen en waren blij met de verfrissing bij het warme weer. Niet zo warm als bij jullie heb ik gehoord, hier hebben we vooraan de twintig graden, iets waar mijn familieleden op dit moment naar snakken.




Deze morgen zijn we dan vroeg opgestaan om een mogelijk appartementje te gaan bezoeken. Het zag er veelbelovend uit. Volledig bemeubeld, een vrij grote woonkamer en slaapkamer, een ingebouwde keuken, badkamer en zelfs een tuintje. Dit alles op een kwartiertje fietsen van het centrum van Princeton. Het is ook niet zo duur als het huisje waar we dinsdag op bezoek waren, dus een echte kanshebber. Vanavond om 18u gaan we een ander huisje bekijken dat net iets dichterbij is, maar ook een tikkeltje duurder. We zullen zien welk van beiden ons het best bevalt en dan rustig een weloverwogen beslissing nemen. Wordt vervolgd dus!


Bij het naar huis rijden deze morgen zijn we gestopt bij een small world coffee bistro, waar Brecht een grote tas slappe koffie heeft geconsumeerd en ik een gigantisch glas iced mocha. Dit laatste is mij echter niet zo goed bevallen. Een combinatie van het bergop fietsen met een lege maag, en een grote hoeveelheid cafeine maakte mij wat duizelig in het hoofd. Hopelijk gaat het snel over...

Vandaag staat er dus niet zo veel meer op het programma. We hebben onze skypesessies met onze familieleden al achter de rug en vanavond houden we het rustig. Een week vol avonturen in de Stuart County Day school en op Brechts werk staat ons te wachten dus een beetje mentale voorbereiding is nodig.

Tussen de tekst vinden jullie wat fotootjes van mij en Brecht aan het meer. Het grappige is dat Brecht deze met zijn GSM getrokken heeft en toen hij ze mij wou doorsturen heeft hij ze per ongeluk naar christine.dubernard@gmail gestuurd in plaats van dubernard.christine. Dit wil dus eigenlijk zeggen dat een wildvreemde nu vier fotos gaat krijgen van ons, lol... Ik ben benieuwd of we reactie gaan krijgen, gelukkig waren het geen pikante foto's ;-).


Bij deze ook een goede reis gewenst aan Greetje, die voor het eerst met Wout op de vlieger is gekropen. Hopelijk is alles goed gegaan! En dan nog een hele late maar niet minder welgemeende verjaardagswens aan Bea.

Dikke zoen en tot het volgende blogje!






2 opmerkingen:

  1. leuk, die portie vrolijkheid die je de wereld instuurt met je blogje! Die christine.dubernard is nu gewoon keihard jaloers op jullie tweetjes, met zo'n leuke foto's kan dat gewoon niet anders :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel tof dat jullie ons zo virtueel in Princeton rondleiden, en voor ons is dat absoluut niet vermoeiend. Heel benieuwd welk huisje jullie nestje zal worden het komende jaar. Ja Tinneke, het was niet op iced mocha dat Froome den Tour gewonnen heeft maar een geluk voor Brecht is er koffie om zich te wapenen tegen het shoppingvirus. Hope to see, hear and talk to you soon

    BeantwoordenVerwijderen