zondag 25 augustus 2013

The streets of Philadelphia


Hallo daar!

Vandaag hebben Sebastian, Brecht en ik een daguitstapje gedaan naar Phillie. We zijn heel vroeg vertrokken en zaten om halftien al op de trein.

Na een uurtje reizen waren we er. Uit het station gekomen, zagen we meteen een aantal mooie gebouwen. Het viel ons onmiddellijk op dat alles knusser was dan het grote New York. Er waren ook heel veel bezienswaardigheden, maar niet allemaal zo flashy en nieuw. Het was een mengeling van de splinternieuwe skyscrapers en het oude gedeelte van de stad waarbij ze de flatgebouwen en andere monumenten nog in rode baksteen maakten, en dat allemaal op wandelafstand van elkaar.

Het stadhuis was 1 van mijn favorieten, maar ook de haven en de vele gezellige parkjes konden mijn hartje bekoren.



De rode draad die door de stad te zien is, is de revolutie en de verklaring van onafhankelijkheid. Samen met Boston is Philadelphia 1 van de oudste steden en voortrekkers van de revolutie. De liberty bell, was 1 van de meest aangeprezen bezienswaardigheden in de stad. De bel zou volgens de het reisboekje het symbool zijn van de Amerikaanse onafhankelijkheid. Er werden op the 4th of July indertijd vele klokken geluid, maar deze klok werd enorm bekend door een verhaaltje dat eraan vastgehangen werd. Een grootvader hield de wacht bij de bel om te zien of de onafhankelijkheid inderdaad kon ingeluid worden en dan kwam zijn kleinzoontje met de blijde boodschap afgelopen. Dit vertederende verhaal veroverde de harten van de Amerikanen en vanaf toen werd de bel wereldberoemd.



Een grote boulevard leidt naar een mooi museum aan de rand van de stad. Het museum bevindt zich op een heuvel, dit deed mij een beetje denken aan Barcelona, waar je bij de fonteinen ook een museum hebt op een heuvel. Op beide plaatsen heb je een mooi uitzicht op de stad. Op de boulevard hangen alle vlaggen van de geallieerden tijdens de oorlog. Ook de Belgische vlag hing daar te wapperen. We hebben heel deze boulevard afgewandeld en aan het einde ervan bevonden zich niet alleen het museum met enkele fonteinen, maar ook de wereldberoemde trappen die gebruikt werden in de film "Rocky". Er was zelfs een standbeeld van Sylvester Stallone.



Na onze lange wandeling gingen we even onze moegelopen voetjes een bad geven in 1 van de fonteinen. Net toen we daar zaten kwam een heel peleton fietsers voorbij. Maar niet zomaar fietsers, ze waren stuk voor stuk allemaal naakt! Het was vandaag namelijk de dag van the naked bike ride. Dat is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd om mensen bewust te maken van de energiekost van auto's en het fietsen te promoten. Ook mensen die voor een persoonlijk doel rijden mochten meedoen. Het waren er toch een hele stoet moet ik zeggen.



Van al dat vlees te zien hadden we toch een beetje honger gekregen... We zijn naar een Grieks restaurant geweest en hebben daar overheerlijke vis gegeten. De fishermans feast. Brechtje had gevulde aubergine. Heerlijk.



Moe maar tevreden liepen we terug naar het station waar we onderweg de ondergaande zon in de glazen skyscrapers weerspiegeld zagen. Een prachtige dag in een prachtige stad.







Morgen is het weer vroeg dag, een hele week vergaderen op mijn nieuwe school. Hopelijk lukt het een beetje om er iets van te onthouden. Jullie horen het wel! Lieve groetjes en tot binnenkort...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten